Yaz aylarında dondurma yemek gibisi yoktur! Peki, evde yazın en sevilen meyvelerinden olan karpuzla dondurma yapmak istemez misiniz?? O zaman yazımıza bir göz atın ☺
Malzemeler:
1/2 paket krema
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı şeker
Nasıl Yapılır?
2.Kremanızı katı bir kıvam alana kadar el blenderı yardımıyla çırpın.
3.Karpuzu blenderınızın içerisine alın ve ezilene kadar karıştırın.
4.İyice ezildiğinde içerisine krema, süt ve şekeri ilave edin. Şeker içinde eriyene kadar karıştırın.
5.Şeker iyice eridiğinde karışımı saklama kabına aktarın. Derin dondurucuda yaklaşık 3 saat soğumaya bırakın. Yarım saatte bir dondurmanızı mutlaka karıştırın.
6.Donup, dilediğiniz kıvama geldikten sonra dondurma kaşığı yardımıyla dondurmalarınızı çıkarın ve servis edin.
AFİYET OLSUN!
merhaba miray okultavsiyem sitesindeki yorumun üzerine sitene baktım ve çok beğendim. tebrik ediyorum :)
YanıtlaSil